Panouri fotovoltaice – Informatii utile

Intrebari Frecvente

Panouri Fotovoltaice

Daca nu gasiti raspunsul la intrebarea pe care o aveti, puteti sa ne contactati aici, pentru a va putea raspunde exact cerintelor dumneavoastra.

 

Ce sunt aceste panouri fotovoltaice?

Panourile fotovoltaice (panouri solare cu celule fotovoltaice sau panouri solare electrice) sunt instrumente de convertire a radiatiei solare in energie electrica.

 

De ce sa folosim panouri fotovoltaice?

Lumina pe care soarele ne-o ofera este gratuita, iar ea poate fi transformata in energie electrica cu ajutorul panourilor cu celule fotovoltaice. Factura dvs de la lumina va fi redusa, iar cheltuielile se vor micsora. Panourile au o durata de viata de cel putin 25 de ani, dumneavoastra nefiind nevoit sa cheltuiti suplimentar pentru intretinerea lor. Tot ce trebuie sa faceti este sa mentineti curate panourile pentru a nu se depune praf sau frunze, aceste lucruri daunand puterii panourilor.

 

Daca este innorat, mai functioneaza sistemele fotovoltaice?

Da. Chiar daca este innorat afara sau este iarna, sistemele fotovoltaice functioneaza. Pe timp de zi dar si pe timp de noapte. Din pacate, randamentul lor nu este la fel de mare. Astfel, temperatura de afara dar si razele soarelui vor afecta functionarea perfecta a sistemelor solare.

 

Produc zgomot?

Nu, panourile fotovoltaice nu produc niciun zgomot.

 

Cat timp trebuie sa treaca pentru ca investitia sa fie amortizata?

Pentru ca dumneavoastra sa va recuperati investitia pe care ati facut-o, estimam un numar de aproximativ 4-5 ani.