Panouri Fotovoltaice pentru casa

Panourile fotovoltaice sunt dispozitive care transforma lumina solara direct in energie electrica la nivel atomic. In functie de tipul cristalului, putem distinge trei tipuri de panori fotovoltaice:

Panouri fotovoltaice monocristaline

panouri fotovoltaice pentru casa

 

– au cea mai ridicata eficienta. Pentru producerea lor este necesar un material semiconductor pur, fibrele monocristaline fiind extrase din topitura de siliciu si tesute in placi fine.

 

 

Panouri fotovoltaice policristaline

panouri fotovoltaice

 

– cele mai raspandite datorita raportului bun performanta – pret. Pentru producerea lor se foloseste siliciu lichid care se toarna in blocuri, formand astfel placi. In urma solidificarii se formeaza structuri de diferite marimi, aparand astfel defecte. Aceste defecte al cristalelor fac celula solara mai putin eficienta.

 

Panouri fotovoltaice amorfe thin-film

panouri fotovoltaice pentru casa

– sunt mai eficiente in conditii de lumina redusa si mai putin eficiente in conditii de lumina puternica. Sunt realizate pe sticla sau pe alt material folosit ca substrat, dintr-un strat subtire de siliciu.

Pentru a beneficia de curentul electric produs de panourile solare fotovoltaice, trebuie sa consultati harta cu zonele propice in acest sens. Aceasta harta poate fi furnizata de autoritatile care se ocupa de gestionarea energiei regenerabile.

 

Panouri fotovoltaice pentru casa

In functie de nevoile fiecarei locuinte, se pot instala sisteme fotovoltaice On-Grid ce se pot conecta la retea. Acestea au in componenta lor panouri fotovoltaice si invertoare on-grid, iar daca se doreste independenta fata de furnizorii de energie electrica se poate folosi sistemul fotovoltaic Off-Grid. Acest ultim sistem este o centrala electrica autonoma, care creeaza si stocheaza energia solara in acumulatori, astfel curentul electric produs putand fi folosit atat ziua, cat si noaptea.

Instalarea unui sistem de panouri solare fotovoltaice este un proces impartit in trei etape: consultanta (consta in intocmirea documentelor si obtinerea avizelor si autorizatiilor de functionare de la institutiile abilitate), proiectare (costa in calcularea numarului de panouri fotovoltaice pentru casa necesare in functie de consum) si executie (instalarea sistemului). DecSolar este o companie renumita pentru serviciile complete pe care le ofera.

DEC Solar energia viitorului