Kit-uri
Fotovoltaice

Componente
Kit Fotovoltaic

PANOURI
FOTOVOLTAICE

REGULATOR
DE ÎNCĂRCARE

BATERII

INVERTOR
AC

PRIZĂ

Sistemele fotovoltaice reprezintă o soluție eficientă de a transforma energia solară în energie electrică. Proiectarea corectă a unui sistem fotovoltaic implică alegerea amplasamentului și componentelor adecvate.

Presupune, în plus, evitarea pierderilor de energie electrică acolo unde este posibil și minimizarea pierderilor inevitabile după caz.

Kit-uri Fotovoltaice

BRAND
FRONIUS

Kit-uri Fotovoltaice

BRAND
MEYER BURGER

Kit-uri Fotovoltaice

BRAND
VICTRON

Kit-uri Fotovoltaice

BRAND
IBC SOLAR

Kit-uri Fotovoltaice

ON GRID
PROSUMATOR

Sistemele fotovoltaice sunt în general compuse din șase elemente individuale:

  • panouri fotovoltaice solare,
  • regulator de încărcare,
  • banc de baterii,
  • invertor,
  • contor inteligent de energie electrică,
  • rețeaua electrică.

Instalarea corectă a componentelor influențează semnificativ gradul de eficiență al panourilor solare. Totuși, regulatorul de încărcare și bancul de baterii sunt opționale.

Cele două componente sunt ideale pentru stocarea și implicit utilizarea inteligentă a energiei generate. Însă, pot crește prețul instalației fotovoltaice.

Chiar dacă instalațiile solare fotovoltaice produc putere atunci când sunt expuse la soare, celelalte componente sunt necesare pentru conversia, distribuirea și stocarea corectă a energiei solare.

Sistemele fotovoltaice sunt compuse din:

01

Panouri fotovoltaice

Conversia fotovoltaică reprezintă transformarea directă a radiaţiei solare în energie electrică prin intermediul celulelor solare. Producţia de energie a unui sistem fotovoltaic depinde de mai mulţi factori. Printre ei se numără:

  • Amplasarea,
  • Orientarea şi
  • Înclinația sistemului
  • Condițiile de temperatură și umbrire.

O proiectare bună trebuie să ia în considerare toate elementele enumerate mai sus pentru a da dovadă de performanțe extraordinare.

02

Regulatorul de încărcare

Regulatoarele de încărcare reglează curentul continuu de la panourile solare pentru a te asigura că bateriile nu sunt supraîncărcate.

Un asemenea dispozitiv poate măsura dacă bateriile sunt încărcate complet și totodată, poate opri curentul, pentru a preveni deteriorarea permanentă a bateriilor.

Tocmai pentru că nu fiecare sistem fotovoltaic are atasat un banc de baterii, nu este întotdeauna necesar să incluzi un regulator de încărcare în componența panourilor.

03

Baterii

Un banc de baterii asigură că energia neutilizată nu se pierde, ci rămâne stocată în acumulator.

Devine, așadar, soluția ideală pentru a furniza energie electrică locuinței tale, în timpul nopții sau pe timp de vreme nefavorabilă, când nu există suficientă lumină solară.

Includerea unei baterii în sistemele fotovoltaice este opțională, dar poate dubla cantitatea de energie solară pe care o poți utiliza.

Cu un sistem de baterii, casa ta va putea să utilizeze 80% din energia generată. În schimb, în lipsa sistemului de baterii va folosi numai 40%.

04

Invertor

Un convertor de energie solară este o parte esențială a oricărui sistem fotovoltaic pentru că transformă curentul continuu (DC) în curent alternativ (AC). Rolul pe care îl prezintă este extrem de important pentru că în lipsa curentului alternativ aparatele de uz casnic nu ar fi funcționat.

05

Contor inteligent

Indiferent de sistemul fotovoltaic ales, te vei bucura de avantajele numeroase ale unui contor de energie. Dispozitivul este conectat la sistemul PV și măsoară cantitatea de energie electrică utilizată în locuință dar și energia produsă de panourile fotovoltaice.

Energia electrică produsă, care nu este stocată și nici folosită de consumatori, poate fi livrată în rețeaua națională. Totul este influențat de nevoile și cerințele tale, dar și a membrilor familiei.

06

Structura de susținere

Randamentul și eficiența sistemului fotovoltaic sunt garantate de instalarea corectă a echipamentului de lucru. Tocmai de aceea, au fost create suporturile de prindere a panourilor. Cu ajutorul lor, sistemul poate fi montat rapid deasupra clădirii, pentru a capta cât mai multă lumină solară.

07

Echipamente de siguranță și de împământare

Echipamentele de siguranță și de împământare sunt necesare în scopuri de siguranță și prevenire a incendiilor. Dispozitivele de siguranță automate și manuale protejează cablajul și elementele pe care le prezintă un sistem fotovoltaic de supratensiuni și alte defecțiuni tehnice.

Datorită capacităţii de a genera energie electrică „curată” de la soare – fără emisii de CO2- sistemele fotovoltaice sunt opțiuni foarte avantajoase. Energia electrică fotovoltaică solară poate contribui la reducerea treptată a consumului de combustibili fosili. De asemenea, este un element de bază pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră în sectorul energiei electrice.

o parte din
Proiectele
noastre

    keyboard_arrow_up