Sistem Fotovoltaic Hybrid 20 kWp
Panouri fotovoltaice

Locatie : Dej, judetul Cluj – Romania

Componentele sistemului solar fotovoltaic:
1. Panou fotovoltaic LG Electronics NEON 2 LG330N1C-V5 (MCS)- 60 buc
2. Invertor on grid Fronius SYMO 20.0-3-M S -1 buc
3. Invertor hybrid Fronius SYMO HYBRID 5.0-3-S -1 buc
4. Acumulator LG Chem LI-IO RESU10H – 1 buc
5. Fronius Smart Meter 50kA-3- 1 buc
6. Cofret Ac/ Dc – 1 set
7. Structura montaj K2 systems – 1 set
8. Material marunt (cablu,conectori,papuci, suruburi )-1 set
9. Manopera si transport -1 set

Sistem fotovoltaic hybrid 20 kwp , amplasat pe acoperisul unei hale de productie paleti in Dej, Jud. Cluj. Cele 60 buc panouri fotovoltaice au fost instalate pe structura speciala de la K2 Systems pentru acoperisuri tip terasa. Invertoarele on grid si hybrid , acumulatorul si restul echipamentelor au fost instalate undeva in interiorul cladirii, langa tabloul electric. Pentru ca energia produsa sa se consume doar in locatia clientului si sistemul sa nu debiteze nimic in reteaua nationala de distributie a energiei electrice, s-a folosit si contorul inteligent “Fronius Smart Meter” . De asemenea, tot acest contor inteligent ne permite si vizualizarea in timp real a productiei panourilor, consumul locatiei dar si energia absorbita din reteaua nationala, in orice moment de pe telefon, PC sau tableta cu ajutorul aprlicatiei Fronius Solar Web.

Acest proiect s-a realizat prin Fonduri Europene si alimenteaza utilajele folosite la producerea paletilor , stocand surplusul intr-o baterie LG de 10 kw.

Acest client a dorit sa achizitioneze marfa direct din Germania, de la furnizorul nostru, asadar noi ne-am ocupat doar de intermediere, instalare si punere in functiune. Valoarea totala a acestui sistem fotovoltaic la cheie a fost de aproximativ 123.802 lei .