Componentele sistemului solar fotovoltaic:

1. Panou fotovoltaic LG Electronics NEON 2 LG340N1C-V5 (MCS)-88 buc
2. Invertor Fronius ECO 27.0-3-S -1 buc
3. Fronius Smart Meter 50kA-3 -1 buc
4. Structura montaj K2 systems – 1 set
5. Cofret Ac/ Dc – 1 set
6. Material marunt (cablu,conectori,papuci, suruburi )-1 set
7. Manopera si transport -1 set

Sistem fotovoltaic de 30 kwp on grid, amplasat pe terasa unui bloc cu 4 etaje in Falticeni, Jud. Suceava.

Cele 88 panouri fotovoltaice LG au fost montate pe o structura metalica construita pe terasa blocului, iar
invertorul Fronius ECO 27 kw a fost instalat la parter, langa tabloul general al imobilului. Pentru ca energia produsa sa se consume doar in locatia clientului si sistemul sa nu debiteze nimic in reteaua nationala de distributie a energiei electrice, s-a folosit si contorul inteligent “Fronius Smart Meter”. De asemenea, tot acest contor inteligent ne permite si vizualizarea in timp real a productiei panourilor, consumul locatiei dar si energia absorbita din reteaua nationala, in orice moment de pe telefon, PC sau
tableta cu ajutorul aprlicatiei Fronius Solar Web.

Acest sistem fotovoltaic face parte dintr-un proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020 si alimenteaza parterul blocului, care a fost alocat unei sali de fitness, saune, loc de joaca, ateliere de creatie pentru copii si unei zone de relaxare cu un bar modern.

Furnizarea echipamentelor ,precum si instalarea acestora a fost asigurata in intregime de catre echipa noastra Dec Solar, iar valoarea totala a acestui sistem fotovoltaic la cheie a fost de 151.244 lei.