Casa Alba va fi dotata cu panouri solare fotovoltaice

Casa Alba va fi dotata cu panouri solare fotovoltaice

Panouri solare fotovoltaice sunt in curs de instalare pe acoperisul Casei Albe, a anuntat joi un oficial din cadrul Presedintiei americane, fiind concretizata astfel o promisiune datand din 2010.

In absenta presedintelui Barack Obama si familiei sale, care petrec o saptamana de concediu in Massachusetts (nord-est), echipe de muncitori lucreaza la resedinta executiva din centrul Washingtonului, a constatat un jurnalist al AFP.

Potrivit unui oficial al Presedintiei, ar fi vorba despre operatiuni de instalare de panouri solare fotovoltaice.

“Casa Alba a inceput sa instaleze la resedinta panouri solare fotovoltaice fabricate in Statele Unite pentru a atinge un nivel energetic care sa amelioreze eficienta cladirii“, a explicat acest oficial sub acoperirea anonimatului.

   Operatiunile prevad, de asemenea, instalarea unor termostate si ventilatoare noi, potrivit acestui oficial, care spera ca proiectul va arata ca si cladirile istorice pot fi adaptate la energii regenerabile.

Lucrarile de modernizare in curs concretizeaza o promisiune facuta de admnistratia Obama in urma cu aproape trei ani.

In octombrie 2010, secretarul pentru Energie de la acea vreme, Steven Chu, a anuntat instalarea de panouri solare fotovoltaice pe cladire, cu scopul de a-i incuraja pe americani sa adopte acest mod de producere a energiei la ei acasa.

Anterior, panouri solare fotovoltaice au fost instalate la Casa Alba sub presedintia democratului Jimmy Carter (1977-1981), in contextul crizei petrolului, dar succesorul sau, republicanul Ronald Reagan, a cerut sa fie retrase.

Incepand din 2009, Barack Obama a facut din dezvoltarea energiei regenerabile o prioritate, insa eforturile sale au fost blocate in Congres.

sursa : mediafax

Leave a commentContact

office@decsolar.ro

Jean-Louis Calderon, Nr. 12
Sector 2, Bucuresti , Romania

© 2021 DecSolar | Toate drepturile rezervate

Web maintenance and support by Adi Pop