Din ce sunt compuse kit-urile fotovoltaice?

  Acest formular folosește Akismet ca să reducă spamul. Află cum sunt procesate datele tale.

  In ultimul deceniu, sursele de obtinere a energiei alternative au capatat o mare notorietate, iar asta se datoreaza randamentului lor.
  Suntem constienti deja de faptul ca utilizarea energiei solare a devenit foarte profitabila, mai ales pentru ca vorbim despre o resursa ce nu se poate epuiza niciodata.
  Transformarea energiei solare in curent electric se poate face intr-un mod cat se poate de simplu, prin intermediul panourilor fotovoltaice.
  Este bine de stiut faptul ca nici un panou solar nu va polua atmosfera, fiind sisteme lipsite de orice fel noxe.
  Odata amplasate pe acoperisul unei locuinte, kit-urile fotovoltaice vor putea fi utilizate indiferent de sezon.
  In acest fel, locuinta noastra va putea fi alimentata cu energie, intr-un mod cat se poate de facil.
  Orice kit fotovoltaic va fi format din mai multe elemente componente, fiecare avand un rol esential, pentru buna functionare a intregului sistem.
  Acesta va contine unul sau mai multe panouri solare din policristalin, un invertor de energie electrica, conectori, dar si un cablu solar.
  Putem spune ca panourile solare reprezinta cea mai importanta parte din intreg kitul, pentru ca ele vor produce constant energie.
  Dupa cum stim deja, panourile se vor amplasa, de regula, pe acoperisul unui imobil, ceea ce inseamna ca necesita o anumita structura de rezistenta.
  Practic, acestea se fixeaza de structura metalica cu ajutorul unor cleme de prindere, deci sunt stabile si nu exista nici cel mai mic risc de cadere.
  Mai apoi, legatura dintre panouri si invertor se va face prin intermediul cablurilor solare, ce sunt create special pentru aceste tipuri de sisteme.
  Pe langa elementele deja mentionate, trebuie sa stim ca un kit fotovoltaic mai are in componenta si alte piese la fel de utile, cum ar fi conectoarele, dar si sigurantele de curent.
  Intreaga instalatie va fi mai apoi conectata la tabloul electric din locuinta noastra, dupa ce este in prealabil verificata cu mare atentie.
  In unele zone din Romania, reteaua publica de energie electrica nu a fost inca implementata, ceea ce inseamna ca avem nevoie de alternative.
  In aceste situatii, achizitionarea unor kit-uri fotovoltaice se dovedeste a fi o idee inteleapta, care ne poate scoate din orice impas.
  Stim deja ca o locuinta ce nu este racordata la energia electrica nu este functionala, deci practic nu putem locui in ea.
  Mentenanta panourilor este destul de simpla, trebuie doar sa le curatam periodic de posibilele depuneri de praf, utilizand o laveta moale.
  Daca este sa luam in considerare si durata de functionare foarte mare a panourilor, observam ca reprezinta o investitie inteligenta.
  Conform producatorilor, aceste instalatii pot sa fie utilizate si pana la 25 de ani, deoarece nu se deterioreaza foarte repede.
  Prin urmare, in prezent ne putem bucura de o tehnologie solara, ce ne ajuta sa obtinem curent electric, intr-un mod simplu si rentabil. Daca in trecut doar puteam visa la o sursa de energie alternativa, in zilele noastre avem parte de ea, prin simpla utilizare a panourilor fotovoltaice, ce ne imbunatatesc calitatea vietii considerabil si ne ajuta sa facem economii destul de semnificative.

  Panourile fotovoltaice si proprietatile lor
  Alege un kit de panouri solare pentru locuinta ta!
  keyboard_arrow_up