Londonezii au inaugurat cel mai mare pod din lume acoperit cu panouri solare fotovoltaice

panouri solare fotovoltaice
     Londonezii se pot mandri acum cu un proiect ecologic covarsitor. Podul Blackfriars este cel mai mare pod din lume pe care sunt montate mii de panouri solare fotovoltaice. Proiectul face parte dintr-un program initiat de autoritatile britanice de a transforma capitala Angliei intr-un oras eco.
     Network Rail, autoritatea responsabila de reteaua feroviara a Regatului Unit, a inaugurat, miercuri, cel mai mare pod din lume ce functioneaza cu ajutorul panourilor solare fotovoltaice. Lucrarile de montare a panourilor fotovoltaice s-au desfasurat in mai multe etape si s-au intins pe o perioada de aproximativ cinci ani, cu o pauza in timpul Jocurilor Olimpice din 2012, scrie imopedia.ro
     Acoperisul montat desupra podului face parte dintr-un program in valoare de 6,5 miliarde lire sterline de a creste capacitatea de pe ruta Thameslink (ruta de 225 km a sistemului feroviar britanic, cu 50 statii).
     Partea superioara a podului Blackfriars a fost acoperita cu circa 4.400 panouri fotovoltaice (peste 6.000 metri patrati), ce asigura aproape jumatate din energia necesara functionarii statiei Blackfriars. In acest mod, emisiile de carbon vor fi reduse cu peste 510 tone/an, conform estim?rilor f?cute de compania-administrator, First Capital Connect.
„Trenurile electrice sunt deja cel mai ecologic mijloc de transport in comun, iar acest acoperis cu panouri fotovoltaice va face din calatoria pasagerilor una si mai prietenoasa cu mediu inconjurator. Aceasta initiativa a transformat deja statia intr-un punct de reper vizibil de la o departare de cativa kilometri, de pe raul Tamisa”, spune David Statham, managing director in cadrul First Capital Connect.
Casa Alba va fi dotata cu panouri solare fotovoltaice
Reduceti factura de energie cu ajutorul panourilor fotovoltaice
keyboard_arrow_up