Tehnologia non-poluanta! Centrala solara

Tehnologia non-poluanta! Centrala solara

     Prima centrala solara Gemasolar, capabila sa furnizeze energie chiar si noaptea, a fost inaugurata in Andaluzia, Spania, in luna octombrie a anului 2011.

Solutia tehnologica este incalzirea pana la 500 de grade Celsius a unor saruri, cu ajutorul energiei solare, primite in cursul zilei, iar apoi restituirea respectivei energii sub forma de aburi si transformarea in energie electrica, arata Torresol Energy.

Puterea statiei este de 19,9 MW, productia neta de 110 GWh/an, iar rezervorul de stocare permite functionarea neintrerupta timp de 15 ore, fara prezenta soarelui.

Statia ocupa 185 de hectare, pe care sunt plantate 2.650 de heliostate si asigura energie electrica cu grad de poluare a mediului 0.

Fiecare celula din aceste uriase panouri aduce energie cat pentru o mica lanterna, dar toate la un loc pot alimenta un oras cu 25.000 de case.

Oglinzile reflecta lumina si caldura solara spre varful turnului, unde este incalzit lichidul ce va transforma caldura in curent electric. Constructia geometrica, privita mai de aprape, este si mai impresionanta.

Miile de metri patrati ale oglinjoarelor, privite de sus.

sursa: Ziare.com

Panouri fotovoltaice

Leave a commentContact

office@decsolar.ro

Jean-Louis Calderon, Nr. 12
Sector 2, Bucuresti , Romania

© 2021 DecSolar | Toate drepturile rezervate

Web maintenance and support by Adi Pop