Kit panouri solare: avantaje si dezavantaje

  Acest formular folosește Akismet ca să reducă spamul. Află cum sunt procesate datele tale.

  Multe persoane se orienteaza spre surse alternative de asigurare a curentului electric in locuinta. Iar puterea soarelui este o solutie uimitoare pentru a genera energie intr-un mod curat eficient si sustenabil, ceea ce conduce la o reducere considerabila a facturilor locuintei.
  Totusi unii evita achizitionarea datorita lipsei de informare suficienta sau a costurilor ridicate.
  Intrebarea ramane, se merita? Iata argumente si contra-argumente pentru a putea decide ce e mai bine pentru locuinta ta.

  Kit panouri solare on grid

  Dupa cum sugereaza si numele, functioneaza in combinatie cu furnizorul de electricitate pe care il folosesti deja. Acest tip de panouri includ conectori care transporta energia catre gridul electric care alimenteaza proprietatile din zona ta. Avantajul principal este ca poti vinde orice surplus de energie care se genereaza, sau poti il poti depozita. De vreme ce nu necesita baterii sau alte echipamente, poate fi considerata o solutie low cost catre energia solara.
  Kit-urile mici off grid
  Sunt o optiune grozava pentru cand ai nevoie de o  cantitate de electricitate mai mica, dar nu vrei sa integrezi un sistem principal. Aceste kituri transmit energie intr-o baterie solara, pentru o sursa de curent economica. Aceasta de obicei este conectata catre un generator.
  Kit-ul este ideal pentru cand nu ai acces in vecinatate, de exemplu la cabane, pe barci sau alte tipuri de cladiri izolate. Instalarea este usoara si necesita mentenanta minima. Doar bateria si generatorul vor trebui inlocuite la un moment dat.
  Kit-urile hybrid
  Pentru persoanele care vor sa foloseasca energia solara intr-un mod eficient, a avea optiunea de a fi conectate la grid si a colecta energie intr-o baterie este o optiune care impaca toate variantele. Mai ales ca nu necesita un generator, deci costurile de instalare sunt mici. Invertorul dintr-un kit hybrid poate alimenta si gridul si bateria. Cand costurile la electricitate devin mari, poti folosi puterea reziduala a bateriei, si apoi sa revii la grid.
  Un mare avantaj il reprezinta economia substantiala la costurile de electricitate, dar si posibilitatea de a fi independent cand este nevoie. De asemena ofera flexibilitate grozava in modul in care kit-ul solar poate fi instalat.
  Argumente pro si contra:
  Avantaje:
  -O sursa de energie nesfarsita: ce poate fi acumulata pe tot parcursul zilei, in orice colt al lumii. Si nu putem ramane fara energie solara, comparativ cu alte surse. Atat timp cat exista soare si lumina, o vom pute folosi, adica cel utin inca 5 bilioane de ani conform oamenilor de stiinta.
  – Reducerea costurilor la facturi: de vreme ce necesitatile energetice vor fi acoperite altfel, facturile vor scadea. Cat de mult depinde de tipul si dimensiunea sistemului solar pe care il folosesti.
  Diverse aplicatii: poti genera electicitate sau caldura. Mai ales pentru zonele in care accesul la acestea este redus. In plus sistemele se pot integra cu usurinta in materialul de constructie al cladirilor.
  Costuri reduse de intretinere: adica trebuie tinute curate si vor rezista 20-25 ani cel putin.
  Dezvoltarea tehnologiei: odata cu evolutia tehnologiei, si imbunatatirea constanta a acesteia, sistemele de acest tip vor fi modificate incat sa fie de doua sau chiar trei ori mai eficiente si puternice.
  Dezavantaje kit panouri solare:
  Costuri: costul initial este destul de mare pentru intregul kit. Insa odata cu evolutia tehnologiei si cererea crescuta, preturile vor scadea in viitor.
  Dependenta de vreme: desi energia solara poate fi colectata si in zilele cu nori sau ploaie, eficienta totusi scade. Panourile solare depind de soare pentru a colecta eficient energia. Deci cateva zile cu ploaie si nori au un efect semnificativ asupra sistemului de energie. In plus nu se poate colecta energie pe timpul noptii.
  Depozitarea energiei este scumpa: energia colectata poate fi folosita imediat sau depozitata in baterii de mari dimensiuni. Aceste baterii folosite in sistemele off grid, pot fi incarcate in timpul zilei pentru a putea avea acces la energie si in timpul noptii. Aceasta este o solutie grozava pentru a folosi energie solara permanent, insa costurile sistemului sunt mai mari.
  Alternativa ar fi sa folosesti energia solara doar in timpul zilei, si energie din grid in timpul noptii (dar poti face asta doar daca sistemul tau este conectat la grid). Din fericire necesitatile energetice sunt mai mari in timpul zilei asa ca ar trebui sa poti acoperi ceea ce acumulezi din energia solara.
  Ocupa spatiu: cu cat mai multa electricitate vrei sa produci, cu atat mai mare suprafata colectoare de energie ai nevoie. Unele tipuri de acoperis nu sunt suficient de mari pentru a putea depozita numarul de panouri pe care ti le doresti. Se poate in mod alternativ sa instalezi si in gradina sau curte, dar e posibil ca accesul catre soare sa nu fie suficient.
   
  Exista avantaje si dezavantaje ale instalarii de panouri solare, de aceea speram ca aceste informatii ti-au fost de folos.

  Kit-uri fotovoltaice: componente, avantaje, costuri
  Panouri solare Bucuresti – Preturi bune si eficienta inalta
  keyboard_arrow_up